Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg > Studiegroepen > Plantenstudiegroep > 20070616a Arboretum Bokrijk
Arboretum Bokrijk en Het Wik (B)
 

 Excursieverslag

 

Het domein van Bokrijk is 550 ha groot en wordt beheerd door de Provincie Limburg. Het arboretum, dat deel uitmaakt van het domein heeft een oppervlakte van 18 ha. Het werd aangelegd vanaf 1965, eerst als een systematische verzameling, later vanaf 1985, als een attractieve tuin waar verschillende boomsoorten, struiken en kruidachtige planten gecombineerd worden.

Arboretum Bokrijk is gespecialiseerd in het genus Ilex (hulst). Hiervan bezit het Arboretum de grootste referentieverzameling van heel Europa. Daarom is dit ook de officiƫle proeftuin voor hulst, verbonden aan de Amerikaanse Holly Society. Arboretum Bokrijk bezit ook de nationale bamboecollectie.
Terwijl wij er waren bloeiden de verzameling hortensia soorten volop.

Andere thematische onderdelen van het Arboretum zijn de moerastuin, de bostuin, een varentuin en een Mediterrane tuin.

Helaas was het vandaag een nogal regenachtige dag. In het arboretum moesten we de parapluies en regenkleding enkele malen tevoorschijn halen.

Het Wik bleek niet vrij toegankelijk (vanaf Bokrijk). Vandaar dat we 's middags nog in de Maten willen rondkijken. We proberen een ingang vanaf een parkeerplaats naast het Albert kanaal. Ook hier gooit een onweersbui echter roet in het eten.

Track

 
 
 

 Afbeelding

 
Top foto
 

 Deelnemers

 
De lijst met leden kan niet worden weergegeven omdat deze site toegankelijk is voor anonieme gebruikers.

Ank Klein

 

 Koppelingen

 
  Agenda item
  Arboretum - Wikipedia
  Bokrijk